London Care Campus

P+HS was appointed to provide architectural services for a £30m redevelopment project by the charity, Jewish Care, in Golders Green, London.  Working on behalf of the design and build contractor Bowmer and Kirkland, P+HS provided detailed design and production information for the social care facility on the significant 0.56 hectare site.

The new Maurice and Vivienne Wohl campus provides high quality facilities for residents, staff and visitors.  It includes a nursing and dementia care unit for 54 people and an extra care apartment complex, which equates to 45 appartments for independent living, with care and support provided on site. Additional space includes 1,900m² for office accommodation for the Charity, a computer centre for the disabled and a studio for talking book services. There’s also 1,139m² day centre with various communal facilities such as a hair salon, shop, craft room, library and an auditorium for communal gatherings and the celebration of religious festivals.
 
At the heart of the development a courtyard garden offers a protected, healing environment with trees, raised garden beds, seating and a 15m rill water feature.  Visitors entering the day centre are greeted with the vista of the garden and circulating water feature through full height glazing.

The flagship campus is at the heart of one of London’s largest Jewish communities.  It has been designed to meet the changing needs of the older members of their community, providing a range of support and care options ranging from independent living through to high level residential care. 

The building attained BREEAM Excellent, using a sustainable design approach including brown roof and biomass boiler.

Client
Bowmer & Kirkland

Completion
2010

Location
London

Project Categories
dementia care
extra care
new build
residential

London Care Campus

Close

London Care Campus

P+HS was appointed to provide architectural services for a £30m redevelopment project by the charity, Jewish Care, in Golders Green, London.  Working on behalf of the design and build contractor Bowmer and Kirkland, P+HS provided detailed design and production information for the social care facility on the significant 0.56 hectare site.

The new Maurice and Vivienne Wohl campus provides high quality facilities for residents, staff and visitors.  It includes a nursing and dementia care unit for 54 people and an extra care apartment complex, which equates to 45 appartments for independent living, with care and support provided on site. Additional space includes 1,900m² for office accommodation for the Charity, a computer centre for the disabled and a studio for talking book services. There’s also 1,139m² day centre with various communal facilities such as a hair salon, shop, craft room, library and an auditorium for communal gatherings and the celebration of religious festivals.
 
At the heart of the development a courtyard garden offers a protected, healing environment with trees, raised garden beds, seating and a 15m rill water feature.  Visitors entering the day centre are greeted with the vista of the garden and circulating water feature through full height glazing.

The flagship campus is at the heart of one of London’s largest Jewish communities.  It has been designed to meet the changing needs of the older members of their community, providing a range of support and care options ranging from independent living through to high level residential care. 

The building attained BREEAM Excellent, using a sustainable design approach including brown roof and biomass boiler.

Client
Bowmer & Kirkland

Completion
2010

Location
London

Project Categories
dementia care
extra care
new build
residential

London Care Campus